Van Bommel: "Doen onszelf tekort met een gelijkspel"

24 oktober 2019, 23:36

Mark van Bommel vindt dat PSV zichzelf tekort heeft gedaan donderdagavond in eigen huis tegen LASK Linz. De oefenmeester vond zijn ploeg vooral in de eerste helft heer en meester en dat had beloond moeten worden met meer dan het doelpuntloze gelijkspel. "Het is jammer dat je geen goal maakt", zei hij over de goede eerste helft.

Want daarin had PSV het in de ogen van Van Bommel moeten beslissen, zo zei hij tegenover FOX Sports. "In het eerste half uur zat alles. Snelheid, kort spel, bravoure. Dat was heel erg goed", oordeelde van de coach. "We wisten hoe zij zouden spelen, dat hebben we goed uitgevoerd. Ze kwamen niet in hun spel in de eerste helft. We creëren zelf kansen: een paar keer op de lat, voorlangs. Alleen we scoren niet."

En dus bleef het lang 0-0, mede omdat PSV in de tweede helft wat minder werd aan de bal. "Je kunt niet negentig minuten zo dominant spelen als we voor de pauze deden", wist hij. Bovendien kreeg ook LASK Linz in de slotfase nog twee goede kansen. "Een schietkans en een gevaarlijke kopbal. Als je niet kunt winnen, moet je wel gelijkspelen." En dat lukte, al deed PSV zichzelf dus wel tekort, oordeelde Van Bommel.

Bergwijn-wissel

Verder werd de coach ook gevraagd naar Steven Bergwijn, die Van Bommel liet staan, ondanks dat hij een blessure opliep. De aanvaller gaf zelf aan wel door te kunnen, maar dat bleek niet het geval. "Ik had hem eruit moeten halen", was van Bommel schuldbewust. "Ik hoop vooral dat de schade meevalt, maar we moeten afwachten wat eruit komt.

Lees ook: Bergwijn over blessure: "Misschien moeten laten wisselen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen