Pépé voorkomt blamage Arsenal, Frankfurt wint zonder Dost

24 oktober 2019, 23:05   Bijgewerkt: 24 oktober 2019, 23:12

Arsenal is donderdagavond in de Europa League ontsnapt aan een blamage. Vitória Guimarães nam in Londen tot twee keer toe de leiding, maar het team van trainer Unai Emery boog in de slotfase een 1-2 achterstand om naar een 3-2 zege. De bekritiseerde Nicolas Pépé schoot in de laatste tien minuten twee vrije trappen binnen. Eintracht Frankfurt boekte in Groep F een 2-1 zege op Standard Luik.

Arsenal - Vitória Guimarães 3-2

In Londen gaan steeds meer stemmen op voor het ontslag van Unai Emery. De Spaanse trainer krijgt veel kritiek omdat de resultaten in de Premier League tegenvallen. In de Europa League zijn de resultaten een stuk beter: Arsenal won van Eintracht Frankfurt (0-3) en Standard Luik (4-0). Tegen Vitória Guimarães kon de Londense club op negen punten uit drie wedstrijden kunnen komen.

Het lukte Arsenal donderdagavond ternauwernood om de derde zege te boeken. Vitória Guimarães nam na acht minuten brutaal de leiding. Marcus Edwards, vorig seizoen nog door Tottenham Hotspur verhuurd aan Excelsior, speelde zichzelf in het strafschopgebied vrij en schoof de bal langs doelman Emiliano Martínez. Via Gabriel Martinelli kwam Arsenal na een halfuur op 1-1, waarna Bruno Duarte een paar minuten later namens de Portugese club de 1-2 maakte.

In de tweede helft ging Arsenal op jacht naar de gelijkmaker, die tien minuten voor tijd werd gemaakt door Pépé. De van Lille overgekomen topaankoop knalde op prachtige wijze een vrije trap binnen. Hij ging weer achter de bal staan toen Arsenal in blessuretijd opnieuw een vrije trap kreeg. Wederom schoot hij raak, waarmee hij Arsenal alsnog de volle buit bezorgde.

Eintracht Frankfurt - Standard Luik 2-1

Zonder Dost - hij moest door een blessure de derde groepswedstrijd in de Europa League aan zich voorbij laten gaan - boekte Eintracht Frankfurt donderdag een belangrijke 2-1 zege op Standard Luik. David Abraham opende na een halfuur de score, waarna Martin Hinteregger een kwartier voor tijd de marge verdubbelde. Selim Amallah zorgde namens de Belgische club nog voor de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker volgde niet.