Sporting blijft in spoor van PSV na gelukkige zege op Rosenborg

Sporting blijft in spoor van PSV na gelukkige zege op Rosenborg

24 oktober 2019 – Sporting Portugal blijft in het spoor van PSV in Groep D van de Europa League. De geplaagde ploeg van Silas had het, geheel in de stijl van de laatste tijd, bijzonder moeilijk in eigen huis tegen Rosenborg BK, maar door een uiterst gelukkige goal van Yannick Bolasie mocht het donderdagavond wel drie punten bijschrijven (1-0).Het seizoen van Sporting verloopt al zo moeizaam, mede daarom werd Marcel Keizer al vroeg het in seizoen – wel heel erg snel overigens – ontslagen, en direct na de interlandperiode werd het ook nog eens door een derdeklasser (!) uitgeschakeld in de Taça de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi van het land.

En die moeizame vorm etaleerde Sporting in eigen huis ook tegen het nog puntloze Rosenborg BK, ondanks dat Bruno Fernandes, Luiz Phellype, Idrissa Doumbia en Bolasie in de basis stonden bij de Portugese grootmacht. Laatstgenoemde kreeg na een uur spelen een goede kans, terwijl in het eerste bedrijf Bruno Fernandes uit een heerlijke vrije trap vol op de lat schoot en Luciano Vietto twee pogingen gekeerd zag worden.

Anders dan in de bekerwedstrijd afgelopen donderdag viel het ditmaal wél alsnog de kant op van Sporting, zij het met heel veel geluk. Een van richting veranderd schot kwam op het hoofd van Bolasie, waarna de bal via een Noors been achter keeper André Hansen eindigde: 0-1. Door de zege blijft Sporting in het spoor van koploper PSV, dat in eigen huis niet voorbij LASK Linz kwam (0-0). Rosenborg BK heeft door de derde nederlaag op rij een wonder nodig om nog door te gaan naar de volgende ronde.


gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 februari 2021

  2. donderdag 25 februari 2021