Vermeer boos op arbiter: "Je wordt in de maling genomen"

24 oktober 2019, 22:04

Kenneth Vermeer vindt het onbegrijpelijk dat de Deense scheidsrechter Jakob Kehlet donderdagavond naar de stip wees toen Young Boys-aanvaller Roger Assalé over de armen van de Feyenoord-goalie viel. "Of het een penalty was? Totaal niet. Ik ga naar de bal en trek mijn handen terug", baalt de doelman.

Vermeer beschuldigt Assalé van het maken van een fopduik. "Aan de manier van vallen zie je dat er helemaal niets aan de hand is. Je wordt gewoon in de maling genomen. Als je een beetje verstand hebt van voetbal, zie je dat het een schwalbe is", fulmineert hij voor de camera van FOX Sports.

De eerste strafschop die Feyenoord tegen kreeg, was volgens Vermeer wel terecht. Kehlet gaf een penalty na hands van Edgar Ié. "Ik zie de bal komen en er wordt een duel aangegaan. Edgar zie ik met zijn hand naar de bal gaan. Dan weet je gelijk dat je een penalty tegen gaat krijgen. Je bent een beetje verbaasd, maar je weet ook dat hij fout zit", vervolgt hij.

Feyenoord speelde na een moeilijke beginfase vrij aardig, vindt Vermeer. "Na rust maakten we goed gebruik van de ruimtes die we tussen de linies kregen, maar we moeten dat ook omzetten in kansen. Ik denk dat we in totaal misschien twee keer op doel hebben geschoten. Dat is te weinig. Af en toe moet je voor het geluk gaan en schieten", zegt de keeper, die zondag met zijn ploeg op bezoek gaat bij Ajax. "We zijn teleurgesteld over het resultaat, maar qua veldspel was het in de tweede helft wel oké. Ajax-uit is natuurlijk wel een heel andere wedstrijd. Dan moet het nog een heel stuk beter."

Lees ookStam: "Een vlaag van verstandsverbijstering? Ik weet het niet"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen