Stam: "Vlaag van verstandsverbijstering? Ik weet het niet"

Stam: "Vlaag van verstandsverbijstering? Ik weet het niet"

24 oktober 2019 – Feyenoord-trainer Jaap Stam was donderdagavond flink teleurgesteld over 0-2 nederlaag tegen Young Boys. De coach baalde met name van de beginfase van de wedstrijd in Bern, waarin de Rotterdamse club twee strafschoppen weggaf. De eerste penalty werd gegeven na een knullige handsbal van Edgar Ié.Hoewel Stam de beelden nog niet had teruggezien, baalde hij van de actie van de centrale verdediger. "Ik weet niet wat er met Edgar gebeurt. Het is een vlaag van verstandsverbijstering of een reactie. Als verdediger moet je je goed positioneren. Een handsbal in de zestien is niet nodig", aldus de trainer.

Stam vindt dat Young Boys geen tweede penalty had moeten krijgen. "Hij liep volgens mij in de handen van de keeper. Over die beslissing valt te twisten. Als er een VAR was geweest, hadden ze er misschien wel naar gekeken", vervolgde de trainer, die zei dat zijn ploeg in de beginfase moest wennen aan het kunstgras in Bern.

"Daarna pakken we het heel goed op, spelen we goed voetbal, domineren de wedstrijd en komen dicht bij hun goal. Af en toe moet je ook zelf de trekker overhalen en zakelijker zijn. Dat lukt dan helaas niet. Vanuit het voetballende hebben zij alleen in extra tijd een schot op goal gehad, maar zij winnen wel", zei hij.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020