Groep K: 'Nederlands' Slovan onderuit, Lens-loos Besiktas ook

Groep K: 'Nederlands' Slovan onderuit, Lens-loos Besiktas ook

24 oktober 2019 – De Nederlandse enclave van Slovan Bratislava heeft donderdagavond de eerste tegenvaller van de Europa League moeten incasseren. In eigen huis kwam het nog wel op voorsprong tegen Wolverhampton Wanderes, maar moest het de zege uiteindelijk aan de Engelsen laten (1-2). Voor Jeremain Lens gold hetzelfde in eigen huis tegen Sporting Braga.Slovan Bratislava - Wolverhampton Wanderers 1-2
Via Andraz Sporar – hij was dit seizoen al driemaal eerder succesvol namens Slovan Bratislava in de groepsfase van de Europa League – kwam de thuisploeg al na elf minuten op voorsprong. De ploeg met Myenty Abena en Joeri de Kamps negentig minuten op het veld had in eerdere duels met Besiktas en Sporting Braga ook voor een verrassing gezorgd en die leek nu ook in de maak.

Na een klein uur voetballen stelden The Wolves alsnog orde op zaken. Via een afstandsschot maakte Romain Saïss gelijk, al had keeper Dominik Greif die bal moeten hebben. Niet veel later zorgde Raúl Jiménez vanaf de strafschopstip voor de – niet voor het eerst dit seizoen – moeizame zege van Wolverhampton in de Europa League. Daardoor zakken de Nederlanders van Slovan naar de derde plaats in de poule, al is het sprookje nog zeker niet voorbij.

Besiktas – Sporting Braga 1-2
Met Lens negentig minuten op de bank bleef het Europese rampseizoen donderdagavond maar voortduren voor Besiktas. Met nul uit twee ging het al niet geweldig en hoewel het de overhand had op het veld, kwamen de bezoekers op voorsprong. De Turkse ploeg leed knullig balverlies in de opbouw, waarna de bezoekers op Loris Karius afgingen. De goalie ging ook niet vrijuit, want de slappe poging stopte hij wel, maar de rebound kwam voor de voeten van Ricardo Horta: 0-1. In de slotfase kwam de thuisploeg terug tot 1-1, maar direct daarna zorgde Wilson Eduardo weer voor de voorsprong voor de bezoekers. Daarmee krijgt de Europese nachtmerrie van Besiktas dit seizoen een vervolg en de Turkse ploeg vrijwel zeker is uitgeschakeld na drie duels.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021