Discutabele penalty kost AS Roma en Kluivert de zege

24 oktober 2019, 21:05   Bijgewerkt: 24 oktober 2019, 21:14

AS Roma is er donderdagavond niet in geslaagd om de Europa League-wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach tot een goed einde te brengen. De Romeinen leidden lang met 1-0, maar door een discutabele strafschop in blessuretijd eindigde de ontmoeting in de Italiaanse hoofdstad in 1-1. Justin Kluivert begon in de basis en werd vlak voor tijd gewisseld.

De Romeinen gingen tegen Borussia Mönchengladbach op jacht naar de tweede Europese overwinning van het seizoen. Roma won eerder in het toernooi met 1-0 van Istanbul Basaksehir en speelde vervolgens op bezoek bij Wolfsberger met 1-1 gelijk, terwijl Borussia Mönchengladbach slechts één punt had overgehouden aan de ontmoetingen met de Turkse en Oostenrijkse club.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Kluivert, maar zijn inzet leverde slechts een hoekschop op. Nadat Borussia Mönchengladbach via Rami Bensebaini de lat raakte, opende Nicolò Zaniolo de score. De Italiaan kopte van dichtbij raak. De 1-0 bleef lang op het scorebord staan, totdat de Duitsers in blessuretijd een penalty kregen. De scheidsrechter wees naar de stip vanwege hands van Chris Smalling, terwijl de Engelsman de bal in zijn gezicht kreeg. Er is echter geen VAR in de Europa League en dus schoot Lars Stindl vervolgens vanaf elf meter raak.

Ondanks de late tegenvaller staat Roma met vijf punten wel alleen aan kop in Groep J. Wolfsberger en Istanbul Basaksehir volgen op één punt, terwijl Borussia Mönchengladbach met twee punten nog steeds onderaan staat.