De Graafschap krijgt nieuwe geldboete na vuurwerkincident

24 oktober 2019, 14:58   Bijgewerkt: 24 oktober 2019, 15:08

De Graafschap heeft een strafeis gekregen van de aanklager van de KNVB voor vuurwerk afsteken tijdens de uitwedstrijd tegen NEC. De club uit Doetinchem krijgt een geldboete van 7500 euro en voorwaardelijke straf van een uitwedstrijd zonder uitpubliek, met een proeftijd van twee jaar. De Graafschap heeft de straf geaccepteerd, meldt de Gelderlander.  

Voorafgaand aan de wedstrijd met NEC van 16 september staken supporters van De Graafschap fakkels af. Destijds was dit als protest op de eerdere vuurwerkstraf van 15.000 euro en een thuiswedstrijd zonder de supporters van de fanatieke aanhang. Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap, baalt enorm van de straf maar snapt de aanklager wel. "Het gaat om heel veel geld, maar ik kan de aanklager wel volgen. We hebben vooraf een waarschuwing gehad met de straf. We weten dat het niet mag."

Met de vuurwerkactie wilden de supporters hun onvrede uitten over de sancties van de KNVB, maar dit heeft dus niet tot het juiste effect geleden. "Ik snap een deel van het chagrijn. Maar vuurwerk afsteken, is niet de oplossing. Daarover gaan we ook weer met onze supporters in gesprek."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen