Mertens dolblij met passeren Maradona: "Fantastisch"

24 oktober 2019, 11:07

Dries Mertens heeft zich woensdagavond in de geschiedenisboeken van Napoli gevoetbald. De Belgische aanvaller scoorde twee keer tegen Red Bull Salzburg (2-3) en had daarmee een groot aandeel in de overwinning. Dat was niet het enige belang, aangezien hij nu ook Diego Maradona is gepasseerd op de all-time topscorerslijst van Napoli.

Door de twee goals staat Mertens nu op 116 doelpunt, één meer dan Maradona. "Ik ben heel gelukkig met mijn twee goals. Ik behoor steeds meer tot de geschiedenis van Napoli en dat maakt me ontzettend trots", zei hij na de wedstrijd in Italiaanse media. "Ik heb Diego Maradona ingehaald, een absoluut idool van onze club en stad. Ik hoop nu ook het record van Hamsik te verbeteren. Daar moet ik nog vijf keer voor scoren. Misschien lukt dat nog voor Kerst."

Het was zodoende dubbel feest voor Mertens: winnen en twee keer scoren. "Persoonlijk is dit een fantastische gebeurtenis, maar uiteraard is het resultaat dat we hier in Salzburg behalen nog altijd het belangrijkste. Het was belangrijk dat we de drie punten meenamen."

Lees ook: Ancelotti over recordbrekende Mertens: "Geweldig voor hem"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen