LASK-coach: "Herken handschrift Van Bommel bij zijn ploeg"

24 oktober 2019, 09:50

Mark van Bommel staat donderdagavond in de Europa League tegenover een oude bekende. De coach van PSV gaat het opnemend tegen Valerien Ismaël, de 44-jarige trainer met wie hij in het seizoen 2016/2017 samenspeelde bij Bayern München. De Franse coach is positief over zijn oud-ploeggenoot.

"Als trainer is hij op de bank nu zeer rustig, dat was hij destijds op het veld bij Bayern niet", zegt Ismaël tegen De Telegraaf over Van Bommel. "Toen was hij hard op de bal. Hij was slim, zeer bedreven in de ballen inspelen van achteruit, goede passes. Daarin herken ik duidelijk zijn handschrift bij zijn ploeg en zijn visie op het voetbal uit onze tijd bij Bayern. Hij had een ongelooflijke pass spiel, was heel 'vast' aan de bal. En dat zie je terug in zijn ploeg, die extreem balvast is. We moeten daar een oplossing voor zien te vinden."

De band tussen Ismaël en Van Bommel is zeer goed, zegt de trainer uit Frankrijk. "In Duitsland hebben we 200 meter van elkaar gewoond", vertelt Ismaël. "Privé trokken we veel met elkaar op, ook de vrouwen en kinderen. Hij had een ridgeback en ik een herdershond, dus we zijn vaak gaan wandelen, hebben veel gelachen."

PSV staat met zes punten bovenaan in de groep, terwijl LASK Linz drie punten in bezit heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen