Veltman: "Je wilt altijd winnen, maar gelijkspel was fair geweest"

24 oktober 2019, 07:49   Bijgewerkt: 24 oktober 2019, 08:28

Ajax verloor woensdagavond voor de Champions League met 0-1 van Chelsea en dat had volgens Joël Veltman niet gehoeven. De Amsterdammers speelden geen grootse wedstrijd, maar Veltman was tevreden geweest met een punt tegen Chelsea en ziet de nederlaag als een incident. "Verliezen is nooit leuk en zeker niet op zo'n manier", zei de verdediger na afloop.

Na twee ruime overwinningen op Lille en Valencia staat Ajax weer met beide benen op de grond in de Champions League. De halve finalist van vorig jaar verloor met 0-1 van Chelsea, door een doelpunt van Mitchy Batshuayi vijf minuten voor tijd. "Het was een rommelige wedstrijd, het was wachten op een fout van een van beide ploegen", sprak Veltman na afloop tegenover NOS. "Uiteindelijk valt die dan bij ons, dat is zuur. We waren slordig en kwamen door het vele balverlies vaak in de counter."

Lees ook: Promes' doelpunt: terecht of onterecht afgekeurd door de VAR?

Ajax leek in de eerste helft op voorsprong te komen door een doelpunt van Quincy Promes, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd door de VAR. Hierna bleef het lang gelijk op gaan en was een gelijkspel verdiend geweest. "Als je voelt dat je niet aan grote kansen kan komen, was 0-0 een terechte uitslag geweest. Je wilt altijd winnen, maar soms voel je dat het niet lukt in de wedstrijd. Een gelijkspel was 'fair' geweest."

Uiteindelijk gingen de bezoekers alsnog aan de haal met de drie punten door een knappe goal van Batshuayi. Hierdoor staan Chelsea en Ajax allebei op zes punten en gaan zij aan kop in groep H. Veltman baalt van de nederlaag, maar zag ook de kwaliteit van de bezoekers. "Chelsea blijft Chelsea, zij hebben zat goede spelers en dat zag je vandaag ook weer terug. Ik hoop dat dit een incident is, zondag (Feyenoord-thuis, red.) is een mooie wedstrijd om dit weer recht te zetten", besluit de verdediger van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen