Liverpool en Napoli doen goede zaken met uitwinst

23 oktober 2019, 23:01

Liverpool en Napoli hebben uitstekende zaken gedaan in Groep E. Beide clubs wonnen hun uitwedstrijd bij respectievelijk Genk en Red Bull Salzburg en zetten daardoor een reuzestap richting de knock-outfase van de Champions Leauge.

Genk – Liverpool: 1-4

De regerend kampioen van het miljardenbal kwam dankzij Alex Oxlade-Chamberlain, zijn eerste goal in meer dan een jaar tijd, al vroeg op voorsprong bij de Belgen, maar had het in de eerste helft erg lastig. Genk kreeg na de vroege voorsprong meermaals dichtbij de gelijkmaker, maar dankzij Alisson Becker en de VAR, die een goal afkeurde, bleef het tot aan de rust 0-1.

In de tweede helft viel er wel genoeg te juichen, voor het uitvak welteverstaan. Wederom was het Oxlade-Chamberlain die met een prachtige goal voor de beslissing zorgde. De 0-3 van Sadio Mané, een kwartier voor tijd, was de definitieve nekslag voor het aardig spelende Genk. Mo Salah en Genk-speler Stephen Odey kwamen ook nog als doelpuntenmakers op het scorebord. Liverpool staat na drie duels op zes punten, Genk staat met één uit drie nog voor een hels karwei om te overwinteren.

Red Bull Salzburg – Napoli: 2-3

Voor dat puntenaantal ging ook Red Bull Salzburg in eigen huis tegen Napoli, dat bij winst op zeven punten zou komen. In Oostenrijk ontpopte een heerlijk duel, vooral dankzij Dries Mertens en Erling Haland. De Belg van Napoli en de talentvolle spits van Salzburg scoorden voor en na rust om en om. Haland had zelf een hattrick kunnen maken, ware het niet dat al vroeg in de wedstrijd zijn doelpunt afgekeurd werd wegens buitenspel.

Dankzij twee goals van beide uitblinkers was de stand lang in evenwicht, totdat invaller Lorenzo Insigne luttele secondes na Halands tweede treffer voor de 2-3 zorgde en Napoli naar de overwinning schoot.

Overigens betekende de twee goals van Mertens dat de Belgische aanvaller zijn 115e en 116e goal namens Napoli maakte. Daarmee is hij grootheid Diego Maradona gepasseerd op de topscorerlijst in Napels.