Ten Hag vond Ajax ondanks nederlaag 'minimaal gelijkwaardig'

23 oktober 2019, 22:17

Volgens trainer Erik ten Hag overheerst de teleurstelling bij Ajax na de late nederlaag in eigen huis tegen Chelsea. Bovendien vond de oefenmeester dat Ajax niet had hoeven verliezen, want hij is van mening dat de Amsterdammers 'minimaal gelijkwaardig' waren aan de Londenaren.

Dat laat hij weten in gesprek met de NOS. Dankzij een goal in de slotfase van invaller Michy Batshuayi nam Chelsea de drie punten mee uit Amsterdam. Na afloop heerste er volgens de trainer maar een emotie. "De teleurstelling is groot. Zeker omdat we hebben gemerkt dat we minimaal gelijkwaardig waren aan een topteam als Chelsea."

Lees ook: Ajax buigt in de slotfase tegen Chelsea en is maximale score kwijt

Het stroeve duel verdiende volgens Ten Hag geen winnaar. En ondanks het feit dat Ajax niet het beste spel liet zien, was de oefenmeester niet ontevreden met de vertoning in de Johan Cruijff Arena. "Ik vind dat we als team hebben gefunctioneerd. De veldbezetting was goed, maar aan de bal waren we niet goed genoeg. We hadden de controle in de wedstrijd. De tegengoal was onnodig. We hadden een overtal in die situatie, dus dit had niet mogen gebeuren. Helaas had Chelsea het geluk aan de zijde."

Lees ookTadic over 'slordig' Ajax: "We maakten teveel fouten"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen