Ajax buigt in de slotfase tegen Chelsea en is maximale score kwijt

23 oktober 2019, 20:52   Bijgewerkt: 23 oktober 2019, 21:41

Ajax leek woensdag een grote stap richting Champions League-overwintering te zetten, maar kwam tegen Chelsea van een koude kermis thuis. Michy Batshuayi hielp The Blues aan een late 0-1 overwinning. Ajax had de pech dat een goal van Quincy Promes werd afgekeurd door de VAR en dat een kopbal van Edson Álvarez de paal raakte, maar speelde te flets om aanspraak te maken op de winst.

Trainer Erik ten Hag had gekozen voor de 'Champions League-variant' van zijn opstelling, net als in de uitwedstrijd tegen Valencia. Nicolás Tagliafico was tegen RKC Waalwijk geschorst en werd toen vervangen door Noussair Mazraoui, maar keerde woensdagavond terug in de basis. Álvarez verving Klaas-Jan Huntelaar, waardoor Promes van het middenveld naar de voorhoede verkaste.

De Amsterdammers konden nauwelijks voor gevaar zorgen én hadden pech op de beslissende momenten. Een handsbal van Marcos Alonso werd niet bestraft, omdat Promes even hiervoor nipt buitenspel stond. Diezelfde Promes dacht even later voor 1-0 te zorgen, nadat hij een van richting veranderde voorzet van Hakim Ziyech binnengleed. De VAR oordeelde echter dat hij een paar centimeter buitenspel stond en floot arbiter Ovidiu Hategan terug.

Ook na rust had Chelsea een licht veldoverwicht, maar waren de schaarse kansen voor Ajax. Álvarez verraste doelman Kepa met een slimme kopbal, maar de bal eindigde tegen de paal. Een kwartier voor tijd kroop Ajax door het oog van de naald: een gekraakt schot van invaller Christian Pulisic belandde voor de voeten van de volledig vrijstaande Batshuayi. De eveneens ingevallen Belg schoot echter hoog over.

Chelsea komt door de zege op gelijke hoogte met Ajax in Groep H. Valencia kan later op de avond ook op zes punten komen bij een zege op Lille OSC. Op dinsdag 5 november gaan Chelsea en Ajax alweer op herhaling op Stamford Bridge. Voordat het zover is, wachten De Klassieker op zondagmiddag en een zeldzame vrijdagavondwedstrijd tegen PEC Zwolle op 1 november.

Opstelling en beoordelingen

Ajax: André Onana 7; Sergiño Dest 6, Joël Veltman 7 (89. Klaas-Jan Huntelaar -), Daley Blind 6.5, Nicolás Tagliafico 6; Edson Álvarez 5.5 (89. Siem de Jong -), Donny van de Beek 6, Lisandro Martínez 5.5; Hakim Ziyech 5, Dusan Tadic 5, Quincy Promes 5.5 (74. David Neres -)

Man of the match: Joël Veltman

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen