Toptalent Tomori wil het ook tegen Ajax laten zien: "Wordt lastig"

23 oktober 2019, 14:58

De namen van Mason Mount en Tammy Abraham komen vaak voorbij als het om het vernieuwde Chelsea gaat, maar ook Fikayo Tomori breekt dit seizoen door in de hoofdmacht. De 21-jarige verdediger speelde vorig seizoen onder Frank Lampard bij Derby County en is dit voetbaljaar basiskracht in Londen.

Zaterdag deed Tomori weer negentig minuten mee bij Chelsea en ook in de Champions League miste hij nog geen minuut. De geboren Canadees profiteert optimaal van de absentie van Andreas Christensen en Antonio Rudiger. Tomori doet het zo goed bij Chelsea dat bondscoach Gareth Southgate hem al bij de Engelse ploeg haalde. Zijn debuut maakte hij nog niet.

De jonge verdediger presteert geweldig, maar geeft de credits aan Lampard. "Hij heeft mij een kans gegeven en dat blijft hij doen. Ook als ik een fout maak, helpt hij me. Hij praat veel op het trainingsveld en dat helpt mij en de andere spelers. Ik ben blij met hoe het gaat. Het gaat beter dan ik had verwacht, maar ik blijf hard werken om elke dag weer beter te worden", aldus de centrumverdediger bij Sky Sports.

Ajax

Ook tegen Ajax staat de verdediger woensdag waarschijnlijk in de basis. "Het zal lastig worden voor beide teams. De ploegen zijn in goede vorm en het is een grote wedstrijd in deze groep. Ajax is een topclub met een grote historie en een prachtige stadion, dus we rekenen op een zware avond."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen