Guardiola roemt 'uitzonderlijke speler' Sterling na hattrick

23 oktober 2019, 12:40

Raheem Sterling was na de zege op Atalanta (5-1) van dinsdagavond de gevierde man bij Manchester City. De vleugelaanvaller maakte in de tweede helft een hattrick en had daar slechts elf minuten voor nodig. Pep Guardiola is maar wat blij met zijn aanvaller en roemt zijn 'uitzonderlijke kwaliteiten'.

Manchester City behoudt door de zege op Atalanta de volle score in de Champions League. De ploeg van Guardiola kwam gisteren nog wel op achterstand door een penalty van Ruslan Malinovskyi, maar dit werd voor rust nog omgezet door twee treffers van Sergio Kun Agüero. De tweede helft werd de grote Sterling-show, hij maakte in een tijdbestek van elf minuten drie goals en was de grote man aan de zijde van Manchester City. "Alle complimenten gaan naar hem", sprak Guardiola lovend. "Hij is ongelofelijk sterk. Hij kan een dag na een wedstrijd, nog een wedstrijd spelen. Hij is zo belangrijk voor ons. Het is een uitzonderlijke speler."

"Het ligt aan hem hoeveel beter hij nog kan worden. Ik merk wel dat hij het verlangen heeft om nog beter te worden", sprak de Spaanse keuzeheer. Sterling maakte dit seizoen al zestien goals in zeventien wedstrijden voor club en land. Daarbij was hij ook nog goed voor tien assists.