Van Buren met Slavia tegen Barcelona: "Kijk altijd naar ze"

Van Buren met Slavia tegen Barcelona: "Kijk altijd naar ze"

23 oktober 2019 – Er staat Mick van Buren woensdag een loodzware maar prachtige klus te wachten in de Champions League. De aanvaller neemt het met Slavia Praag op tegen de vedettes van FC Barcelona en staat te popelen.De oud-speler van Excelsior haalde vorig seizoen met Slavia de kwartfinales van de Europa League en wil ook in de Champions League stunten tegen FC Barcelona. "Ik kijk elke wedstrijd van Barcelona, ze hebben het beste team van de wereld'', zegt de 27-jarige Van Buren tegen het Algemeen Dagblad. "Op tv ziet het er altijd geweldig uit. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het is om tegen ze te staan op het veld.''

Slavia Praag werd bij de loting gekoppeld aan Barcelona, Borussia Dortmund en Internazionale. In de eerste twee duels pakte het al knap een punt op bezoek bij Inter. De loting is geweldig voor de club, weet Van Buren. "Met het team stonden we te juichen in de kleedkamer. We keken elkaar aan: gaat dit echt gebeuren? Zes topwedstrijden. Beter kon niet. En ik geloof dat we derde kunnen worden, dat lieten we tegen Inter wel zien."

Van Buren kijkt uit naar de wedstrijd van vanavond tegen vedettes als Lionel Messi, Antoine Griezmann en Frenkie de Jong. "Ik weet de opstelling nog niet, maar ik heb het gevoel dat ik speelminuten krijg. Ja, dan sta ik waarschijnlijk tegen Piqué en Lenglet. Op snelheid zijn ze te pakken", zegt hij lachend.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 23 november 2020

  2. zondag 22 november 2020