Van Bergen lyrisch over Mount: "Buitencategorie"

Van Bergen lyrisch over Mount: "Buitencategorie"

23 oktober 2019 – Mason Mount staat woensdagavond hoogstwaarschijnlijk aan de aftrap bij het Champions League-duel tussen Chelsea en Ajax. De middenvelder maakt een geweldige ontwikkeling door bij Chelsea nadat hij twee seizoen geleden nog werd verhuurd aan Vitesse. Oud-ploeggenoten van toen, Thomas Bruns en Mitchell van Bergen, zien Mount als een 'speler van de buitencategorie'.Mount komt uit de eigen jeugd van Chelsea en na succesvolle verhuurperiodes bij Vitesse en Derby County is hij nu een van de smaakmakers in de ploeg van Frank Lampard. Hij was in alle negen competitiewedstrijden basisspeler en scoorde daarin vier keer, onlangs maakte de 20-jarige middenvelder zelfs zijn debuut voor de nationale ploeg.

Thomas Bruns, oud-ploeggenoot van Mount bij Vitesse, maakte de kwaliteit van de jonge Engelsman van dichtbij mee. "Ik wist in eerste instantie alleen dat hij als het grootste talent van Chelsea werd beschouwd", zei Bruns in gesprek met de NOS. "Na een paar weken trainen op Papendal besefte ik dat daar niets van was gelogen. Mason had echt oog voor details en kon die moeiteloos inpassen in zijn spel. Elke prof ziet het spelletje in grote lijnen wel, maar de buitencategorie heeft net dat beetje extra."

Ook Mitchell van Bergen speelde in die tijd samen met Mount bij Vitesse en genoot van de technische middenvelder. "Je zag gewoon dat hij een van de beteren was, zo niet de beste. Mason ziet veel van tevoren. Als hij de bal niet heeft, weet hij precies waar hij moet lopen en bij balbezit maakt hij gelijk de juiste keuzes. Met zijn kijkgedrag zit hij echt op hoog niveau." Van Bergen heeft nog altijd wel eens contact met de middenvelder van Chelsea en dicht hem een grote toekomst toe. "Mason gaat de absolute top halen. In de Premier League wordt hij een complete speler en dan zie ik hem op termijn wel bij FC Barcelona of Real Madrid belanden. Ik denk dat hij daar wel past."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 25 november 2020

  2. dinsdag 24 november 2020