Brugge krijgt pak slaag van Mbappé: "Dit is een ander niveau"

Brugge krijgt pak slaag van Mbappé: "Dit is een ander niveau"

23 oktober 2019 – In de eerste twee speelronden van de Champions League bleef Club Brugge nog zonder nederlaag, maar dinsdag is die reeks hardhandig ten einde gekomen. De Belgen werden in de tweede helft op een hoop gevoetbald door Kylian Mbappé die een hattrick maakte (0-5). Teleurstelling alom in het Belgische kamp.Club Brugge, dat het deed zonder de geschorste Ruud Vormer, koos voor een aanvallende tactiek. Mede daardoor kwam het al snel 0-1 achter. Toch deed het team na de vroege goal goed mee, zag ook trainer Philippe Clement. "We hebben gevoetbald zoals we de voorbije weken en maanden hebben gevoetbald. Alleen hebben we gezien dat er nog een niveautje hoger ook is", zegt hij tegen Sporza. "Daar is niets mis mee. We zullen ons hier snel overheen zetten. Zondag is er ook geen Mbappé als tegenstander."

Toen Mbappé in de 52ste minuut in het veld kwam, ging het ineens helemaal mis voor Club Brugge. PSG liep vervolgens uit naar een 0-5 overwinning. "In de eerste helft deden we nog goed mee", analyseert middenvelder Hans Vanaken. "We hadden nog min of meer controle en konden hen ook onder druk zetten. Tot aan de 16 was alles oké, maar de laatste pass of actie was telkens net niet goed genoeg."

Omdat Brugge de gelijkmaker niet maakte, kon PSG vervolgens uitlopen naar een ruime zege. "In de tweede helft konden we die druk niet meer zetten en liepen we te vaak achter de bal. Mbappé maakt dan het verschil. Dat is een van de beste spelers ter wereld, daarvan kun je dat verwachten. Dit was van een ander niveau, daar moeten we ons bij neerleggen. Al is 0-5 misschien toch iets te zwaar."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019