Van Ginkel voorspelt: "Het is denk ik redelijk gelijkwaardig"

23 oktober 2019, 07:55

Marco van Ginkel vindt het lastig om een favoriet aan te wijzen voor de wedstrijd van woensdagavond tussen Ajax en Chelsea. De ex-middenvelder van PSV en Vitesse staat nog altijd onder contract bij Chelsea, maar is nog bezig met zijn herstel waardoor hij de Champions League-kraker vanaf de bank zal moeten kijken. Hij ziet de kwaliteiten van Ajax en waarschuwt Chelsea in het bijzonder voor drie Ajacieden. 

Van Ginkel (foto op archiefbeeld) denkt dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn en durft geen favoriet aan te wijzen. "Ze hebben allebei een goede mix hebben van oudere spelers en grote talenten. Ajax en Chelsea beschikken over bijzondere individuele kwaliteiten", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ajax heeft het vorig jaar top gedaan, speelt thuis en heeft door de overwinningen in de eerste twee groepswedstrijden vertrouwen, dus daarom geef ik ze een goede kans. Maar Chelsea blijft Chelsea. Het is denk ik redelijk gelijkwaardig."

De middenvelder zag Ajax vorig jaar succes boeken in de Champions League en stelt dat Chelsea moet oppassen voor de Amsterdammers. "Het gevaar schuilt hem in de jongens die het verschil kunnen maken, zoals Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Donny van de Beek, die vaak scoort in Champions League-wedstrijden. Voor die drie moet Chelsea oppassen. Maar collectief is Ajax goed en achterin staat het ook prima. Al weet ik niet of het zo goed is als vorig jaar."

Van Ginkel kwam in de zomer van 2013 naar Chelsea en heeft nog een contract tot medio 2020. De middenvelder kwam door blessures en verhuurperiodes echter weinig in actie voor de ploeg uit Londen. Momenteel werkt hij aan zijn herstel na een zware knieblessure.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen