Spaanse vrouwencompetitie staakt, einde Excelsior/Barendrecht

Spaanse vrouwencompetitie staakt, einde Excelsior/Barendrecht

22 oktober 2019 – De Spaanse vrouwencompetitie gaat plat. Speelsters hebben besloten te staken uit onvrede over hun CAO. Aan hun minimale arbeidsvoorwaarden wordt niet voldaan. 'Het is tijd voor actie', aldus Oranje-international Merel van Dongen, die in clubverband uitkomt voor Real Betis.Volgens Van Dongen verlangen de speelsters in Spanje een minimaal jaarsalaris van 16.000 euro. Dit wordt al maanden geprobeerd voor elkaar te krijgen, maar nog steeds ligt er geen akkoord. Nu is de maat vol en gaan de voetbalsters over tot staking.

Einde samenwerking Excelsior en Barendrecht
Excelsior en amateurclub Barendrecht houden vanaf volgend seizoen samen geen vrouwenploeg meer op de been. In overleg is besloten een einde te maken aan de driejarige pilot. De Eredivisie-ploeg gaat vanaf het nieuwe seizoen verder onder de vlag van Excelsior.

"We hadden op een vliegwieleffect gehoopt door in de Eredivisie te stappen met een vrouwenteam. Daarin hoopten we op meer exposure voor het damesvoetbal en de clubs", zegt Niels Redert van Excelsior tegen RTV Rijnmond. "In onze verwachting lag dat er meer aanwas van talentvolle jeugd uit de regio zou zijn. Dat is voor beide clubs niet behaald."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020