Dapper Atalanta moet na hattrick Sterling diep buigen

Dapper Atalanta moet na hattrick Sterling diep buigen

22 oktober 2019 – Een dapper Atalanta Bergamo heeft een forse nederlaag geleden op bezoek bij Manchester City. De club van basisspelers Marten de Roon, Robin Gosens en invaller Hans Hateboer ging in Engeland met 5-1 onderuit. De Italianen begonnen sterk aan het duel, maar hielden daarna open huis en leden mede door een hattrick van Raheem Sterling een duidelijke nederlaag.Atalanta was in het eerste kwartier de gevaarlijkste ploeg. Manchester City leek in die fase nog even op gang te moeten komen. Juist op het moment dat City het gaspedaal meer intrapte, scoorden de bezoekers. Fernandinho tikte Josip Ilicic aan in de zestien en dat werd bestraft met een strafschop. Dat buitenskansje was vervolgens besteed aan Ruslan Malinovsky.

Lang konden de Italianen niet genieten van de verrassende voorsprong. Atalanta werd al snel overlopen door The Citizens. In een tijdsbestek van vier minuten draaiden de gastheren de rollen om. Twee keer was het raak voor Sergio Aguëro. Zijn beide doelpunten werden ingeleid door uitblinker Sterling. De 1-1 tikte Aguëro binnen op aangeven van Sterling, daarna versierde de Engelsman een penalty en schoot de Argentijn binnen.

De gehavende defensie van Atalanta kreeg ook daarna geen vat op het aanvalspel van City. Zelfs De Roon kwam achterin te staan na het uitvallen van Andrea Masiello. De Oranje-international liet zich een keer te makkelijk uitspelen door Kevin De Bruyne waarna Sterling uiteindelijk kon scoren. Dat gebeurde in de 58ste minuut, elf minuten later had Sterling zijn hattrick compleet. 

City kreeg nog wel een kleine domper te verwerken. Phil Foden kreeg een domme gele kaart en zal de 'return' tegen Atalanta moeten missen. Grote gevolgen heet het echter niet, want met negen punten uit drie wedstrijden staat City praktisch in de achtste finale van de Champions League. Voor Atalanta dreigt het debuut in het miljardenbal een flinke teleurstelling te worden. De debutant staat puntloos onderaan in de poule met ook Shakthar Donetsk en Dinamo Zagreb. Die teams speelden eerder vanavond met 2-2 gelijk.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 november 2019

  2. donderdag 14 november 2019

  3. woensdag 13 november 2019