Tottenham haalt nu zelf uit, Bayern dankt Lewandowski

22 oktober 2019, 23:12

Tottenham Hotspur heeft nu zelf een veeg uit de pan gegeven. Het elftal van Mauricio Pochettino had geen kind aan Rode Ster Belgrado: 5-0. Drie weken geleden verloor Tottenham nog met 2-7 van Bayern München, dat dinsdagavond won bij Olympiakos Piraeus (2-3).

Tottenham Hotspur - Rode Ster Belgrado 5-0

Tottenham kon wel een positief resultaat gebruiken, omdat het ook in de Premier League niet op rolletjes loopt. Rode Ster Belgrado legde daarvoor geen strobreedte in de weg. Tottenham kreeg kans op kans tegen de Serviërs, waar Rajiv van La Parra in de basis stond. Halverwege stond het al 3-0 voor de Londenaren. Harry Kane kon eenvoudig de 1-0 binnenkoppen, Heung-min Son dook voor de 2-0 helemaal vrij op voor het vijandelijke doel en de tweede goal van de Zuid-Koreaan werd ingeleid door een enorme fout van Rode Ster op het middenveld. De tweede helft was daarom een formaliteit. Na rust deden Erik Lamela en Kane nog een duit in het zakje. Met name voor Lamela was dat loon naar werken, omdat hij in de eerste helft twee assists had gegeven. Het betekende ook nog eens de grootste overwinning ooit voor Tottenham in de Champions League, dat daardoor een goede generale repetitie kent voor het duel met Liverpool van komende zondag.

Olympiakos Piraeus - Bayern München 2-3

In tegenstelling tot drie weken geleden kreeg Bayern de zege dit keer niet cadeau. De Duitsers moesten aan de bak in Griekenland, waar Danny Makkelie de leiding had. Olympiakos nam zelfs brutaal de leiding. Halverwege de eerste helft kopt Youssef El Arabi de 1-0 op het scorebord. Maar niet voor het eerst nam Robert Lewandowski Bayern bij de hand. Met zijn 20ste en 21ste doelpunt van dit seizoen (beide intikkers) hielp de Pool zijn ploeg weer aan de goede kant van de score. Een bekeken schot van Corentin Tolisso - hij verliet zondag de training nog met hartproblemen - een kwartier voor tijd zorgde voor de beslissing. Olympiakos maakte via Guilherme nog wel een aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen