Bosz lijdt onnodige nederlaag, Shakhtar en Zagreb gelijk

Bosz lijdt onnodige nederlaag, Shakhtar en Zagreb gelijk

22 oktober 2019 – Bayer Leverkusen heeft zichzelf tekort gedaan op bezoek bij Atlético Madrid. Het elftal van Peter Bosz leed dinsdagavond een onnodige 1-0 nederlaag omdat het voorin onmachtig was. Zodoende hebben de Duitsers een wonder nodig om te overwinteren in de Champions League. In groep C bleef het duel tussen Shakhtar Donetsk en Dinamo Zagreb onbeslist (2-2).Atlético Madrid - Bayer Leverkusen 1-0
Bayer Leverkusen kwam een stuk volwassener voor de dag dan in de verloren wedstrijden tegen Lokomotiv Moskou (1-2) en Juventus (3-0). De ploeg van Bosz maakte het spel en kreeg steeds meer het idee dat een resultaat mogelijk was. Vooral ook omdat Atlético amper gevaar stichtte. Maar het probleem voor Leverkusen was het totale gebrek aan kansen. Dat kwam Die Werkself ook duur te staan. Bij een van de schaarse momenten dat Atlético eruit kwam, kon de thuisploeg meteen juichen. Invaller Alvaro Morata kopte een kwartier voor tijd een voorzet van Renan Lodi feilloos binnen. Daarmee kreeg Leverkusen zelfs niet een verdiend punt en staat het op de rand van uitschakeling.

Shakhtar Donetsk - Dinamo Zagreb 2-2
Jevhen Konopljanka nam het eerste doelpunt van deze Champions League-avond voor zijn rekening. Van dichtbij opende hij voor Shakhtar de score. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Dani Olmo tikte een goed uitgespeelde kans binnen. Een rake strafschop van Mislav Orsic hielp Zagreb zelfs aan een voorsprong in de uitwedstrijd. Die penalty werd gegeven na een domme overtreding van doelman Andriy Pyatov op Mario Gavranovic. Pyatov kon nog enigszins opgelucht ademhalen omdat invaller Dodo in het laatste kwartier nog een puntje redde voor de thuisploeg.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019