Opnieuw onrust in Den Haag: Melkert vertrekt als commissaris

Opnieuw onrust in Den Haag: Melkert vertrekt als commissaris

22 oktober 2019 – Nieuwe bestuurlijke onrust bij ADO Den Haag: voorzitter Ad Melkert en John van Ringelenstein zijn uit de raad van commissarissen gestapt, dat meldt ADO Den Haag via de officiële kanalen. Melkert stond bekend als tegenstander van kersvers directeur Mohammed Hamdi. Grootaandeelhouder Hui Wang cq. United Vansen was al langer ontevreden over de PvdA'er.Hamdi werd eind augustus geïnstalleerd als opvolger van Mattijs Manders, die vertrok naar de Eredivisie CV. Echter had Melkert een andere voorkeur. Hij wilde liever Joost de Wit of Henrik-Jan Rinner. Volgens Voetbal International zou Melkert een kwalijke rol hebben gespeelde in de sollicitatieprocedure. Daarom startte Wang een integriteitonderzoek naar de voormalig politicus.

'Helaas is er een verschil van mening over de clubstrategie en andere zaken. Dit heeft geleid tot de beëindiging van de samenwerking', aldus UVS in een verklaring. 'We hopen dat de installatie van een nieuwe RvC bijdraagt aan rust binnen ADO Den Haag. We kijken met het grootste vertrouwen uit naar de toekomst van ADO Den Haag.'

Melkert trad begin 2018 toe tot de toen nieuwe RvC van ADO Den Haag. Hij deed dat samen met onder meer Van Ringelenstein, die in het verleden veertien jaar voorzitter was en ADO in periode in 1994 redde van de ondergang. 'Wij blijven ons verbonden voelen met het succes van de club en wensen de ADO Den Haag-gemeenschap het allerbeste', aldus Melkert en Van Ringelenstein in een gezamenlijke reactie.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020