FC Groningen vraagt zich af of regels van Heerenveen nodig zijn

FC Groningen vraagt zich af of regels van Heerenveen nodig zijn

22 oktober 2019 – FC Groningen zet vraagtekens over de regelgeving van sc Heerenveen. Beide ploegen treffen elkaar zondag in het Abe Lenstra Stadion. De Groningers mogen van de Friezen geen groot doek uitrollen in het uitvak en ook een megafoon is verboden. Vorig seizoen verliep de Noordelijke derby rumoerig, waarbij onder andere het thuispubliek met vuurwerk werd bekogeld."Vorig jaar hebben 24 supporters van FC Groningen een vervolgstraf gekregen na de ongeregeldheden", zegt Groningen-directeur Wouter Gudde tegen RTV Noord, dat geen reactie kreeg van Heerenveen. "We zijn voor een dadergerichte aanpak op het moment dat er ongeregeldheden zijn. Dat is vorig jaar ook gebeurd."

Heerenveen is er klaarblijkelijk niet gerust op en verbiedt daarom een sfeeractie. "Bij Heerenveen zijn ze bang dat er vuurwerk onder het spandoek wordt afgestoken en daarom mag het spandoek niet mee naar binnen. We moeten onszelf afvragen of al die extra regels de veiligheid ook daadwerkelijk bevorderen of dat we dingen gaan frustreren."

Gudde verzekert dat Groningen er alles aan doet om mensen die zich misdragen, op te sporen. De directeur gaat echter niet van het ergste uit. "We hebben beide moeite om het stadion vol te krijgen. Ik denk juist dat sfeeracties eraan kunnen bijdragen dat meer mensen naar het stadion gaan. Tevens mag er geen megafoon mee naar binnen worden genomen omdat ze bang zijn voor opruiende teksten van onze supporters."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020