Ten Hag met volledig fit Ajax op jacht naar een goed CL-resultaat

Ten Hag met volledig fit Ajax op jacht naar een goed CL-resultaat

22 oktober 2019 – Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat zijn elftal het duel met RKC Waalwijk achter zich laat woensdagavond. Hoewel de coach erkende dat het een zeer zwak optreden was, rekent hij in de Champions League tegen Chelsea op beterschap. "Ik verwacht geen reactie van de spelers, want ik wil het niet met elkaar vergelijken. Het is een andere competitie, waarin we een stuk beter moeten zijn."Dat zei de coach tijdens de persconferentie. "We moeten weer uit onze kracht spelen. Zelfbewust, moedig en met zelfvertrouwen", aldus de oefenmeester, die erop rekent dat heel de selectie, dus ook Hakim Ziyech, fit genoeg is om in actie te komen tegen Chelsea. The Blues zijn volgens Ten Hag de favoriet voor het tweeluik. "Ajax kan geen favoriet zijn tegen een Premier League-club."

Ondanks het Amsterdam Dance Event van afgelopen weekend ligt het veld er in de Johan Cruijff ArenA goed bij. Ook de spelers zijn volgens Ten Hag klaar voor het treffen met Chelsea. "De afstemming moet soms nog beter, dat zag je ook tegen Valencia. Maar daarin kun je juist in dit soort wedstrijden groeien. We moeten niet in het Engelse tempo van Chelsea meegaan. Dat gebeurt wel als je vaak balverlies hebt, dat moeten we dus voorkomen."

Mazraoui
Ten Hag is wel uit de bezetting van het middenveld, al wilde hij nog niet vertellen wie er in de basis starten. Of Noussair Mazraoui in de basis staat, evenmin. "We hebben een vrij brede selectie met veel kwaliteiten die dicht bij elkaar zitten. We kunnen per tegenstander bekijken wat we nodig hebben", aldus Ten Hag, die hem als rechtsachter af zal wegen ten opzichte van Sergiño Dest. De laatste weken krijgt laatstgenoemde vaak de voorkeur rechts achterin.

Links achterin staat Nicolas Taglifico normaliter gewoon weer, hij was afgelopen weekend geschorst. Of Ajax zijn gif miste in Waalwijk? "Natuurlijk brengt hij een bepaald gif in de ploeg. Maar de spelers die op het veld stonden, konden dat ook brengen als ze scherp waren. Dat zag je in de tweede helft ook al iets meer."

Met een fitte en nog schorsingsvrije ploeg wil Ajax een goed resultaat halen in de Johan Cruijff ArenA. "En dat is winnen", vond Ten Hag. "Als blijkt dat een gelijkspel het maximaal haalbare is, dan halen we dat eruit. Maar winnen is altijd het uitgangspunt. We willen het team zo goed mogelijk voorbereiden en ons plan tot uitvoering brengen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020