Andreazzoli ontslagen door Schöne's Genoa: Motta lonkt

22 oktober 2019, 13:51

Genoa heeft dinsdag afscheid per direct afscheid genomen van trainer Aurelio Andreazzoli. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten in de Italiaanse competitie en moet daardoor plaatsmaken. Wie zijn opvolger wordt, heeft de nummer negentien van de Serie A nog niet bekend gemaakt, al zijn de geruchten er vooral over de aanstelling van Thiago Motta.

Daarmee krijgt Lasse Schöne (foto), die deze zomer overstapte van Ajax naar de Serie A-club, een nieuwe trainer. De oud-Ajacied was een vaste waarde bij Genoa, maar kon niet voorkomen dat vijf van de laatste zes duels werden verloren. Vooral de 5-1 nederlaag op bezoek bij Parma deed de club veel pijn.

Als Motta inderdaad de nieuwe coach wordt van Genoa, krijgt Schöne een relatief onervaren coach. De voormalig middenvelder is momenteel trainer van Paris Saint-Germain Onder 19 jaar en was als voetballer ook één jaar actief bij de Serie A-club. Andreazzoli (65) was sinds maart dit jaar werkzaam bij Genoa en stond eerder aan het roer bij onder andere Empoli en AS Roma. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen