Carragher biedt met terugwerkende kracht excuses aan Evra aan

22 oktober 2019, 13:21

Jamie Carragher heeft maandagavond zijn excuses aangeboden aan Patrice Evra. De voormalige aanvoerder van Liverpool betuigde in 2011 met een shirt voor Luis Suárez zijn steun aan de spits van The Reds, die even daarvoor flink was geschorst vanwege racistische uitingen tegen de verdediger van Manchester United. In het daarop volgende duel droegen zijn ploeggenoten in de warming-up een shirt om hem te steunen, maar met terugwerkende kracht was dat een verkeerde daad.

Dat zei Carragher tegenover Sky Sports in de uitzending waar de Franse verdediger ook aanwezig was. Met het statement wilden de spelers hun steun betuigen aan ploeggenoot Suárez, die uiteindelijk voor acht duels werd geschorst. Uit nader onderzoek van de voetbalbond bleek echter dat de Uruguayaan wel schuldig kon worden bevonden voor racisme.

"Als club hebben we destijds een fout gemaakt", zei hij over de actie uit 2011. "Ik was vice-aanvoerder. Ik weet niet meer wiens idee het was, vermoedelijk de spelers rondom Luis. We wilden hem steunen, maar eigenlijk had dat niet gemoeten. Ik heb destijds de moed niet gehad om dat te zeggen. Dat was niet goed."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen