De Visser vindt Chelsea niet langer favoriet voor treffen met Ajax

De Visser vindt Chelsea niet langer favoriet voor treffen met Ajax

22 oktober 2019 – Piet de Visser vindt dat Ajax de lichte favoriet is voor de Champions League-wedstrijd woensdagavond tegen Chelsea. Hoewel de Engelsen over een veel grotere begroting beschikken, zijn The Blues momenteel minder ervaren. "Nu beschikt Ajax met spelers als Daley Blind, Dusan Tadic en Hakim Ziyech over meer ervaren spelers dan Chelsea."En dus zijn de Amsterdammers licht favoriet voor het onderlinge resultaat, zei De Visser tegenover het Algemeen Dagblad. "Tot voor kort zou Chelsea de favoriet zijn met spelers met veel meer ervaring, maar dat laatste gaat nu niet op", zei de meesterscout. "Het is voor mij fiftyfifty wie er wint, maar ik verwacht veel spektakel. Ik verheug me erop, een strijd tussen twee goed voetballende ploegen."

Ajax heeft de laatste jaren veel stappen gezet, ziet De Visser. "Het salarishuis op de schop doen was een heel verstandige en moedige zet. Daardoor heeft Ajax spelers kunnen behouden die voorheen weg waren geweest. Dat beleid betaalt zich nu sportief, maar ook financieel terug", ziet hij.

"Bovendien is de scouting in Latijns-Amerika een prima wijziging", aldus De Visser. "Het het aantrekken van jongens als Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez heeft Ajax twee voltreffers gedaan. Het zijn jongens met een andere mentaliteit en dat zie je terug in de ploeg."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020