'FC Barcelona betaalt Atlético alsnog 15 miljoen voor Griezmann'

'FC Barcelona betaalt Atlético alsnog 15 miljoen voor Griezmann'

22 oktober 2019 – FC Barcelona en Atlético Madrid hebben een akkoord bereikt over de afwikkeling van de transfersoap rondom Antoine Griezmann. De Catalanen zouden de regels hebben overtreden door in maart al een akkoord te hebben met de Franse spits, waardoor beide partijen met elkaar in de clinch lagen. Naar verluidt betaalt Barça nogmaals vijftien miljoen euro.Dat schrijft El Mundo althans. In ruil voor die vijftien miljoen euro die Atlético Madrid ontvangt, laat het de aanklacht richting de Catalanen vallen. De Madrileense club beschikte over de mailwisseling tussen FC Barcelona en Griezmann die belastend was voor de club, waardoor Atlético Madrid nog tachtig miljoen euro wilde ontvangen. In de afgelopen zomer werd de contractuele transfersom namelijk van 120 miljoen verhoogd naar 200 miljoen.

Lees ook: Spaanse bond start onderzoek naar transfer Griezmann

De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft FC Barcelona beboet voor slechts 300 euro, omdat Griezmann eerder zelf al zou hebben aangegeven te willen vertrekken en daardoor ook minder waard was. Atlético dreigde om alles openbaar te maken en wilde een veel hogere vergoeding en zwaardere straf voor FC Barcelona, maar door de onderlinge schikking van 15 miljoen euro is dat van de baan.

Daardoor is de rechtszaak van de baan en hebben beide clubs een akkoord bereikt. Voor FC Barcelona is de dreiging daarmee uit de lucht en vermijdt het het risico dat het alsnog de resterende tachtig miljoen euro – het verschil tussen de 200 en 120 miljoen euro clausule – moet betalen. Bovendien heeft het de relatie met Atlético Madrid op deze wijze hersteld.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020