Gisteren gemist: De Graafschap wint topper, Arsenal onderuit

22 oktober 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 21 oktober.

De Graafschap trekt in Eerste Divisie-topper aan het langste eind

De Graafschap heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de Eerste Divisie. De Superboeren waren in het Rat Verlegh Stadion met 1-2 te sterk voor NAC Breda, dat een helft met een man minder op het veld stond. Jong Ajax was in de beloftentopper een maatje te groot voor FC Utrecht (4-0), terwijl NEC op bezoek bij Jong AZ drie welkome punten pakte (0-3).

Teleurstellend Arsenal onderuit bij Sheffield United

Arsenal heeft maandagavond de uitwedstrijd bij het gepromoveerde Sheffield United teleurstellend verloren. De Londense club ging op Bramall Lane met 1-0 onderuit. Door de nederlaag blijft Arsenal steken op de vijfde plaats in de Premier League.

Tadic en vijf Nederlanders genomineerd voor de Ballon d'Or

De genomineerden voor de Ballon d'Or zijn maandagavond bekendgemaakt. Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Dusan Tadic, Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum en favoriet Virgil van Dijk maken deel uit van de shortlist van France Football. Zij behoren tot de dertig kanshebbers voor de prijs voor beste speler van de wereld. De genomineerden werden per vijf bekendgemaakt.

Drie Oranje-speelsters in de race voor de Ballon d'Or

Vivianne Miedema, Lieke Martens en Sari van Veenendaal zijn genomineerd voor de Ballon d'Or voor vrouwen. De Oranje-speelsters maken deel uit van een shortlist van twintig speelsters. Het organiserende blad France Football heeft maandagavond alle genomineerden bekendgemaakt.

De Ligt genomineerd voor prestigieuze Kopa Trophy

Matthijs de Ligt is door France Football genomineerd voor de Kopa Trophy, de Ballon d'Or voor spelers onder de 21 jaar. De Oranje-international is een van de tien kanshebbers voor de prestigieuze prijs. De Ligt is ook nog in de race voor de Ballon d'Or.

Onana één van tien kanshebbers voor keepersprijs

André Onana is één van de tien genomineerden voor de Yachine Trophy, de prijs voor beste doelman van 2019. Dat heeft France Football bekendgemaakt. De award wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen