Scheidsrechtersbaas Italië over hands De Ligt: "Nooit een penalty"

Scheidsrechtersbaas Italië over hands De Ligt: "Nooit een penalty"

21 oktober 2019 – Marcello Nicchi, scheidsrechtersbaas in Italië, vond de handsbal van Matthijs de Ligt 'nooit een penalty' en zegt dat 'supporters niet meer naar wedstrijden moeten komen' als zij hier anders over denken. De Ligt kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd en bal tegen zijn arm, de bal ging niet op de stip en dit zorgde voor veel controversie.



De Ligt (foto op archiefbeeld) maakte in de slotfase van de wedstrijd een sliding en wilde hierbij de bal wegwerken, hierbij tastte hij mis en kwam die bal via zijn eigen been tegen zijn arm. "Het moment is, ook volgens de regels, nooit een penalty", zei Nicchi in gesprek met Radio Anch'io Sport. "De regels zijn duidelijk. Ik zou graag zien dat de supporters de regels begrijpen en de beslissingen accepteren. Wie denkt dat beslissingen worden bepaald door de grote van een club, moet thuis blijven", zei de scheidsrechtersbaas stellig.

"Er is veel te doen over sommige hands-momenten, maar de regels zijn heel erg duidelijk. De experts en analisten weten de nieuwe regels niet goed. De scheidsrechters doen het hartstikke goed." Het is niet de eerste keer dat De Ligt betrokken is bij een penaltymoment vanwege het verdedigen met zijn handen. Tegen Inter maakte de verdediger ook al een handsbal, toen ging de bal wel op de stip. Terwijl hij ook tegen Duitsland een penalty veroorzaakte doordat hij hands maakte.

Lees ook: Bologna boos over ongelukkige handsbal van De Ligt

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019