Saymak eindelijk weer belangrijk voor PEC: "Dit heb ik gemist"

Saymak eindelijk weer belangrijk voor PEC: "Dit heb ik gemist"

21 oktober 2019 – Mustafa Saymak was zondagmiddag de absolute uitblinker bij PEC Zwolle. De middenvelder keerde deze zomer terug nadat hij een ongelukkig jaar in Turkije kende. Tegen ADO Den Haag was hij als vanouds weer belangrijk en zorgde hij met twee assists voor de derde Zwolse overwinning van dit seizoen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ADO stond de thuisploeg maar één punt boven de streep en de vroege achterstand baarde ook Saymak de nodige zorgen. "Ik dacht toen wel: we hebben niet het vertrouwen en de vorm om dit even om te draaien. We waren toen te voorspelbaar en speelden nog met teveel spanning", zei hij in gesprek met De Stentor.

Saymak nam in de zomer van 2018 afscheid van Zwolle en tekende bij het Turkse Rizespor. Hier speelde hij maar driehonderd minuten en zo liep dit avontuur uit op een teleurstelling. De Blauwvingers zagen hun kans schoon en haalden hem terug. "Ik heb ontzettend veel voor mezelf getraind, maar echte conditie krijg je door wedstrijden te spelen. Ik miste de hele voorbereiding, anders was ik veel eerder wedstrijdfit."

De kleine technicus speelde zondagmiddag als rechtsbuiten en haalde eindelijk weer zijn oude niveau. "Ik voelde me als een ouderwetse rechtsbuiten die alle ballen vanaf de zijkant voorgeeft." Met twee assists was hij weer eens van grote waarde voor de formatie van John Stegeman en daar was de aanvallende middenvelder maar wat blij mee. "Dit heb ik wel gemist: een echte bijdrage hebben aan een overwinning. Misschien is dit ook wel waarvoor ik teruggehaald ben. Met mijn ervaring vooropgaan in de strijd en rendement hebben", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019