Invaller Sierhuis belangrijk bij FC Groningen: "Wilde me bewijzen"

Invaller Sierhuis belangrijk bij FC Groningen: "Wilde me bewijzen"

21 oktober 2019 – Kaj Sierhuis was zondagmiddag de grote man bij FC Groningen. De Ajax-huurling kwam bij een 0-0 stand in het veld, maakte vijf minuten voor tijd de openingsgoal en veroorzaakte in de extra tijd ook nog een penalty waardoor zijn ploeg met 2-0 won van Sparta Rotterdam. "Ik wilde me bewijzen, ik denk dat dat wel logisch is", zei hij na afloop.Sierhuis begon dit seizoen nog als basisspeler, maar nadat hij niet tot scoren kwam in de eerste zes duels kreeg collega-spits Charlison Benschop de voorkeur in de laatste weken. Zondagmiddag kwam hij na zeventig minuten spelen in het veld en brak hij de ban voor de Trots van het Noorden. "Amir Absalem zei op de bank tegen mij: Ik heb deze film als een eerder gezien. Jij valt in bij 0-0 en gaat scoren." En zo geschiedde: Sierhuis was als een kind zo blij en bij het vieren van het doelpunt was enige frustratie zichtbaar. "Ik wilde me bewijzen, ik denk dat dat wel logisch is", zei hij tegenover het Dagblad van het Noorden. "Ik heb de afgelopen periode geprobeerd de moed erin te houden. Alleen de eerste dagen nadat ik mijn basisplaats kwijt was, moest ik even door de zure appel heen bijten. Daarna heb ik de knop omgezet, heb ik alleen maar hard gewerkt en altijd geprobeerd om positiviteit te blijven uitstralen."

Ook bij de 2-0 speelde Sierhuis een hoofdrol. De van Ajax gehuurde spits kreeg een kopstoot van Sparta-doelman Tim Coremans en ging naar de grond waardoor hij een penalty en een rode kaart voor de doelman veroorzaakte. "Hij raakte me vol. Ik dacht zelfs eventjes, waar ben ik eigenlijk? Ik hield hem kort eventjes vast. Dat was gewoon een slimmigheidje, waar de trainer zo vaak op hamert. Konden wij even weer in positie gaan staan." Charlison Benschop benutte de gegeven penalty en besliste zo de wedstrijd in Gronings voordeel. 

Door de tweede overwinning op een rij stijgt FC Groningen naar de elfde plek. Volgende weekend speelt het de derby op bezoek bij rivaal sc Heerenveen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020