Van Dijk: "We verdienden een punt, misschien wel drie"

Van Dijk: "We verdienden een punt, misschien wel drie"

21 oktober 2019 – Virgil van Dijk kan leven met het punt tegen Manchester United, maar denkt dat zijn ploeg op basis van de tweede helft misschien wel had moeten winnen zondagavond. Liverpool kwam al in de eerste helft op achterstand en speelde niet goed. "In de tweede helft zetten we het recht en verdienen we ook minimaal een punt", zei Van Dijk na afloop."Je kan me niet feliciteren met een punt, nee", zei de sterke verdediger na afloop tegen Ziggo Sport. "We hadden hier kunnen en misschien wel moeten winnen." Liverpool had na acht wedstrijden nog altijd de volle buit, maar heeft het traditiegetrouw altijd lastig op Old Trafford. Zo bleek ook in de eerste helft van de wedstrijd. Liverpool had moeite met de stugge speelwijze van de thuisploeg en kwam ook op achterstand door een goal van Marcus Rashford. "De eerste helft was niet goed genoeg. We hadden geen oplossing. Er was weinig druk op de bal en simpele ballen verloren we. Ook de duels wonnen we niet."

In de tweede helft kwamen The Reds terug en maakte het zelfs nog aanspraak op de drie punten. "In de tweede helft zetten we het recht. We waren vast in balbezit en lieten United lopen. De mogelijkheden kwamen en we scoorden. We verdienden minimaal en punt en misschien wel drie", besluit de Oranje-international.

Ondanks het gelijkspel gaat Liverpool nog altijd ruim aan kop. Het gat met nummer twee Manchester City, dat wel won, is na dit weekend teruggebracht naar zes punten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 november 2019

  2. donderdag 14 november 2019

  3. woensdag 13 november 2019