Sevilla-trainer Lopetegui: "We zijn verheugd dat Luuk scoort"

Sevilla-trainer Lopetegui: "We zijn verheugd dat Luuk scoort"

21 oktober 2019 – Luuk de Jong maakte zondagavond zijn eerste treffer in het shirt van Sevilla en werd daarmee gelijk matchwinner. De lange aanvaller maakte vijf minuten voor tijd de enige goal in de wedstrijd tegen Levante. Sevilla-trainer Julen Lopetegui is blij voor de Nederlandse spits."We speelden een goede wedstrijd, maar het was ook moeilijk. Het ontbrak ons aan de kalmte", zei Lopetegui na afloop tegenover AS. "De drie wissels pakten goed uit, het is niet eenvoudig om elf spelers te kiezen met zo'n brede selectie. Het gebrek aan doelpunten baart ons zorgen, maar we hebben vandaag gewonnen en dat is het belangrijkste."

Over het doelpunt van De Jong was de trainer meer dan te spreken. De spits begon als reserve en kwam pas twintig minuten voor tijd in het veld, maar bezorgde met een prima kopbal zijn ploeg alsnog de overwinning. "We zijn verheugd dat Luuk scoort, het geluk lacht hem eindelijk toe. De houding van de fans was ook prachtig. Na twee mindere wedstrijden van de spitsen bleven ze ons tot het einde aanmoedigen en daarna wilde het team per se scoren."

Door de overwinning op Levante klimt Sevilla naar de zesde plaats en blijft zo in het spoor van koploper Barcelona. Het verschil met de koploper is nu nog maar drie punten.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 26 november 2020

  2. woensdag 25 november 2020