De Boer treft Philadelphia Union, Zlatan - Vela in derby

De Boer treft Philadelphia Union, Zlatan - Vela in derby

21 oktober 2019 – Frank de Boer treft Philadelphia Union in de volgende ronde van de MLS-play-offs. Die ploeg versloeg ondanks een 1-3 achterstand uiteindelijk de New York Red Bulls (4-3), waardoor het in de tweede ronde tegenover de Nederlandse coach van Atlanta United staat. Ook Zlatan Ibrahimovic heeft zich met Los Angeles Galaxy geplaatst voor de volgende ronde van het toetje in Amerika.



De Philadelphia Union eindigde in de reguliere competitie maar één plek achter De Boer's Atlanta United, maar had toch heel veel moeite met de nummer zes van de Eastern Conference. Mede dankzij een assist van voormalig AZ-middenvelder op Alejandro Bedoya bleef de thuisploeg in leven en ging het uiteindelijk in verlenging – iets wat De Boer ook optimistisch zal stemmen – alsnog door. Begin september won Philadelphia overigens nog wel met 3-1 van Atlanta United, dat het in de nacht van 24 op 25 oktober opnieuw treft in Atlanta.

Minnesota United – Los Angeles Galaxy 1-2
Zonder een hoofdrol te pakken heeft Ibrahimovic zich geplaatst voor de volgende ronde van de MLS met LA Galaxy. Door twee treffers binnen drie minuten deed het via Sebastian Lleget en Jonathan Dos Santos goede zaken een kwartier voor het einde, maar Ján Gregus bracht de spanning nog even terug. De zege kwam uiteindelijk niet meer in gevaar en dus maakt Los Angeles zich op voor de derby. Leuk detail: bij opponent Los Angeles FC speelt topscorer Carlos Vela, met wie de Zweedse spits dit seizoen al een aantal mondelinge vetes had.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021