Van Egmond beschermt Makkelie, maar is ook kritisch

20 oktober 2019, 21:23

Danny Makkelie deelde zaterdag tijdens FC Utrecht tegen PSV liefst twee rode kaarten uit aan de bezoekers uit Eindhoven. Zowel Nick Viergever als Jorrit Hendrix kreeg een rode kaart, al gebeurde dit pas na ingrijpen van de VAR. Volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond had Makkelie de momenten zelf ook anders kunnen beoordelen.

Door het ingrijpen van de VAR kan gezegd worden dat Makkelie eigenlijk de fout in ging door eerst geel te geven. "We kijken bij dit soort situaties altijd naar wat op zo'n moment een logische positie is voor de scheidsrechter", aldus Van Egmond bij FOX Sports. "Daarnaast is het een kwestie van een beetje geluk dat je dan ook de beste positie hebt om zo'n situatie goed te beoordelen. Hij staat bij de overtredingen in principe prima, maar het kon beter. Ook als je prima staat, kan je vaak toch het contactmoment niet goed zien. Dat is ook waarom de VAR nodig is."

Van Egmond vindt dat Makkelie direct de rode kaarten had moeten geven, al wil hij de arbiter niet te veel afvallen. "Dat vinden de scheidsrechters zelf ook, het liefst zien ze dit natuurlijk gewoon zelf. Wij vinden ook dat dit moet, maar beseffen ook: dit gebeurt elke scheidsrechter af en toe. Dit wordt pas strafbaar als het te vaak mis gaat. Dan zeggen we tegen elkaar: je moet beter staan, beter interpreteren. Dan haal je de goede scheidsrechter er wel uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen