Berghuis concludeert: "We doen nog steeds te veel fout"

Berghuis concludeert: "We doen nog steeds te veel fout"

20 oktober 2019 – Het is Feyenoord zondag wederom niet gelukt om indruk te maken in de Eredivisie. Tegen Heracles Almelo kwam het dolende team van Jaap Stam nog wel op voorsprong, maar werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. Steven Berghuis stelt dat het nog niet goed genoeg is.Omdat Eric Botteghin gepasseerd werd door Stam, was Berghuis zondag aanvoerder. "Het was wederom niet goed", stelde hij vast bij FOX Sports. "We hadden veel kansen, als je die maakt wordt het makkelijker en is dat goed voor het zelfvertrouwen." Toch lukte het dus niet om de voorsprong vast te houden. "We doen echter nog te veel fout, de afstanden zijn te groot, dat haal je niet. Die problemen komen steeds terug. We brengen te veel man in de opbouw. Als we dan een lange bal spelen, kunnen zij niet meer aansluiten omdat het niet te belopen is."

De 27-jarige buitenspeler wilde als aanvaller graag de kar trekken, maar slaagde daar zondag allerminst in. "Ik was vandaag helemaal niet goed", is hij eerlijk. "Ik kwam niet in mijn spel en was slordig aan de bal. Na balverlies wil je drukzetten, maar dan staan we veel te ver uit elkaar. Die onderlinge samenwerking moet beter, dan maak je het jezelf ook makkelijker."

Door het gelijkspel staat Feyenoord na tien wedstrijden tiende in de Eredivisie. Volgende week zondag wacht de confrontatie met koploper Ajax in Amsterdam.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019