Ranieri debuteert met remise tegen Roma, rood Kluivert

Ranieri debuteert met remise tegen Roma, rood Kluivert

20 oktober 2019 – Claudio Ranieri is zijn avontuur als coach van Sampdoria zondagmiddag begonnen met een gelijkspel tegen AS Roma. In een zeer matig duel hield de jarige oefenmeester (68) in zijn debuut namens de hekkensluiter van de Serie A de gasten uit Rome van het scoren af, mede omdat Justin Kluivert in de eindfase zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg voorgehouden (0-0). De oefenmeester had direct een basisplaats ingeruimd voor de nieuwgekomen Andrea Bertolacci tegen AS Roma. Na drie nederlagen op rij koos Ranieri er vooral voor om zekerheid in te bouwen bij Sampdoria, waardoor de wedstrijd er niet bepaald leuker op werd om naar te kijken. Het drassige veld hielp ook niet, want de laatste tijd had het enorm veel geregend, waardoor het lang twijfelachtig was of er überhaupt gespeeld zou worden.

In de weinige kansen was er één voor Chris Smalling: hij kopte raak, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Daar kwam Sampdoria goed weg, maar nadat Justin Kluivert met zijn tweede gele kaart – en dus rood, vanwege onhandig doorgaan op een tegenstander – zette de thuisploeg nog volop aan en kwam AS Roma nog een paar keer goed weg.

Een treffer viel er niet, waardoor Ranieri op zijn verjaardag begint met een gelijkspel tegen zijn oude liefde, de club waar hij vorig seizoen Eusebio Di Francesco opvolgde. Ditmaal deed hij dat dus bij Sampdoria, waarmee hij het vierde punt van de Serie A heeft gepakt. Sampdoria blijft op de laatste plaats, maar de weg omhoog is ingezet.

Udinese – Torino 1-0
Met William Troost-Ekong en Hidde ter Avest in de basis – hij werd na zestig minuten gewisseld – heeft Udinese door de zege op Torino een grote stap gezet naar het linkerrijtje in de Serie A. Stefano Okaka maakte vlak voor de pauze het enige doelpunt van het duel, waarin Bram Nuytinck negentig minuten op de bank bleef.

Overige uitslagen:
Cagliari – Torino 2-0

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019