Emmen wint kelderkraker en neemt afstand van de gevarenzone

20 oktober 2019, 16:32   Bijgewerkt: 20 oktober 2019, 16:48

FC Emmen heeft zondagmiddag in een wedstrijd met twee gezichten met 2-1 gewonnen van concurrent Fortuna Sittard. In de eerste helft waren de bezoekers heer en meester, maar alleen Bassala Sambou was trefzeker. In de tweede helft nam Emmen de regie over en won door een kopbal van Michael de Leeuw en een beauty van Serio Pena van de Limburgers.

Het antwoord op die vraag was Fortuna Sittard, althans in de eerste helft. Die ploeg kwam na een kwartier spelen op voorsprong door een goal van Bassala Sambou. De aanvaller werd de diepte ingestuurd door Martin Angha, trok naar binnen en vond de lange hoek: 0-1.

Emmen stelde hier betrekkelijk weinig tegenover en grossierde bij vlagen in foute passes. Het mocht van geluk spreken dat het bij de rust niet met 0-2 of meer achter stond. Fortuna was namelijk via Amadou Ciss en Mark Diemers een aantal keer dicht bij een tweede treffer. De grootste kans na de 0-1 was wederom voor Sambou. Hij sprintte de Emmense verdediging eruit en schoot vervolgens hoog in het zijnet.

Tekenend voor het spel van Emmen in de eerste helft was de actie van Luciano Slagveer op slag van rust. De aanvaller wachtte zo lang met het nemen van een vrije trap dat scheidsrechter Bas Nijhuis besloot te fluiten voor de rust, omdat er inmiddels 45 minuten op de klok stonden.

De wedstrijd was in de tweede helft volledig gekanteld, want Fortuna kwam nauwelijks meer in de buurt van het Drenthse doel. Emmen ging ondertussen vrolijk door met aanvallen en via Glenn Bijl was het een aantal keer dichtbij de voorsprong. In de 77ste minuut kon de eerste kans van Fortuna in de tweede helft genoteerd worden. Ciss kon in vrijstaande positie op doel koppen, maar Telgenkamp stond goed op zijn post. Niet veel later kon ook Branislav Ninaj een poging doen om de Emmen-goalie te verschalken. Ook zijn kopbal kon makkelijk gevangen worden.

Het was de vraag of er nog een winnaar kwam, want Emmen had inmiddels een aantal goede kansen om zeep geholpen. Uiteindelijk was het Sergio Pena die de trekker met succes overhaalde. De Peruaan werd aangespeeld, draaide goed weg en vond met een mooie boogbal het net. Emmen leek de overwinning met nog een kleine tien minuten binnen te hebben. Fortuna probeerde de gelijkmaker nog te forceren en was via Ciss nog heel dichtbij de 2-2. Hij kreeg de bal over Telgenkamp, maar Michaël Heylen kon het speeltuig van de lijn halen. Daarna schoot hij via Telgenkamp over en in de blessuretijd miste kon hij de bal nét niet binnengleden. Hiermee waren de kansen voor Fortuna nog niet voorbij, want Felix Passlack schoot in extremis nét naast.

Emmen overleefde het Limburgs slotoffensief en zo kwam er na 96 minuten een eind aan een turbulente voetbalmiddag in Drenthe. Emmen schrijft drie heel belangrijke punten bij en stijgt naar de veertiende plaats. Fortuna blijft steken op zes punten en staat zeventiende.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6.5; Glenn Bijl 6, Michaël Heylen 6, Ferhat Görgülü 6, Lorenzo Burnet 6; Michael Chacón 6, Sergio Peña 6 (90. Jan-Niklas Beste -) ,Tom Hiariej 6; Nikolai Laursen 6.5 (80. Marko Kolar -), Michael de Leeuw 7, Luciano Slagveer 6 (46. Jafar Arias 6.5)

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 7; Clint Essers 6, Martin Angha 6.5 (61. Cian Harries 6), Branislav Ninaj 6, George Cox 6; Felix Passlack 6.5, Jorrit Smeets 6, Tesfaldet Tekie 6; Amadou Ciss 6, Bassala Sambou 7 (71. Vitalie Damascan 6), Mark Diemers 6.5

Man of the match: Michael De Leeuw

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen