Inter in spoor van Juventus mede door assist van De Vrij

Inter in spoor van Juventus mede door assist van De Vrij

20 oktober 2019 – Internazionale blijft voorlopig in het spoor van Juventus. De ploeg van Stefan de Vrij had een simpele zondagmiddag op bezoek bij Sassuolo, al maakte het zichzelf in de absolute slotfase nog wel even moeilijk: 3-4. Lautaro Martínez en Romelu Lukaku (beide een penalty) stonden beide tweemaal op papier als doelpuntenmaker.Lautaro Martinez opende na tachtig seconden de score op bezoek bij Sassuolo en dus leek Internazionale een makkelijke middag te krijgen, maar niet veel later was het alweer gelijk. Domenico Berardi schoot knap raak in de verre hoek, waardoor Inter opnieuw op jacht moest om de ban te breken. Nadat Juventus zaterdagavond won van Bologna – met moeite – moest er gewonnen worden om het spoor te blijven van de Oude Dame.

Dat lukte na een pass van Stefan de Vrij op Lukaku alleraardigst: de Nederlander stelde de Belgische spits – die knap wegdraaide – in staat om de1-2 te maken voor de pauze. Toen Lukaku ook nog een penalty raak schoot vlak voor de pauze, leek de tweede helft een formaliteit. Dat was ook zo tot een kwartier voor tijd, vlak daarvoor had Martínez vanaf elf meter de 1-4 gemaakt.

De Argentijnse spits werd gewisseld en de spanning kwam prompt terug in het duel: voormalig sc Heerenveen-speler Filip Duricic schoot na een goede aanval de 2-4 tegen de touwen en toen Jérémie Boga na een knappe actie ook raak schoot in de verre hoek, werden het nog tien doldwaze minuten. Daarin hielden De Vrij en consorten de rijen gesloten achterin, waardoor Internazionale voorlopig in het spoor blijft van koploper Juventus.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019