PEC Zwolle brengt ADO de vijfde nederlaag op rij toe

PEC Zwolle brengt ADO de vijfde nederlaag op rij toe

20 oktober 2019 – PEC Zwolle heeft in de slotfase een uiterst belangrijke overwinning geboekt op concurrent ADO Den Haag. Na een boeiende eerste helft met een 1-1 stand was er lang niets te genieten, totdat de VAR een treffer van Reza Ghoochannejhad goedkeurde en zo toeliet dat het 2-1 werd. ADO, dat al vier duels op rij had verloren, zette alles op alles en ging daaraan ten onder. Vlak voor het einde zette Pelle Clement de 3-1 op het bord en was de vijfde nederlaag op rij een feit.Het duel tussen PEC Zwolle en ADO was de eerste van de twee kelderkrakers op deze zondagmiddag. Om 14.30 spelen ook FC Emmen en Fortuna tegen elkaar, die net als PEC en ADO ook zeven en zes punten hadden verzameld tot nu toe. Voor Blauwvingers en de Hagenezen was de situatie echter wat nijpender, beide teams verloren hun laatste drie duels en scoorden daarin ook niet. ADO ging zelfs vier keer op rij onderuit, de laatste twee doelpunten waren eigen goals van Feyenoord geweest.

Een gelijkspel was voor zowel Zwolle als ADO dus niet gewenst, alleen drie punten zouden tellen. Ondanks dat Zwolle het eigen publiek achter zich had, leek het in de eerste 25 minuten helemaal nergens op. Achterin stond het te schutteren en voorin speelde Zwolle niks klaar. Dat ADO binnen tien minuten op voorsprong kwam, was daarom geen verrassing. Dion Malone zette goed door, bediende Michiel Kramer op maat en de aanvaller gleed als een echte spits de bal binnen: 0-1.

ADO controleerde het duel daardoor volledig, maar vergat bijvoorbeeld via Tom Beugelsdijk het zwakke Zwolle verder op afstand te zetten. Beugelsdijk kopte naast uit een corner. Langzaam kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd en ging ADO achteruit. Eerst redde keeper Luuk Koopmans op een inzet van Vito van Crooy, maar even later ging het wel mis voor ADO. Een sublieme voorzet van Mustafa Saymak belandde op het hoofd van Iliass Bel Hassani, die alle vrijheid had om raak te koppen. Met 1-1 zochten de laag geklasseerde teams de kleedkamers op.

De rust bracht het aantrekkelijke duel even tot stilstand, wat jammer was aangezien het in de tweede helft heel lang duurde totdat er eindelijk weer wat opwindends gebeurde. PEC en ADO speelden in een te laag tempo de bal rond, leden veel balverlies en creëerden geen enkele uitgespeelde kans in de eerste dertig minuten van de tweede helft.

Pas een kwartier voor tijd kwam het duel weer tot leven, nadat Zwolle het spel weer in handen nam. De eerste de beste aanval leidde ook direct tot een goal. Ghoochannejhad was er als de kippen bij toen hij de bal voor de voeten kreeg bij een foutje van Luuk Koopmans. In eerste instantie keurde scheidsrechter Serdar Gözübüyük af wegens buitenspel, maar dat was het niet. De VAR bekeek de beelden en oordeelde dat er ook geen sprake was van een overtreding op Koopmans. Dus telde de goal en stond Zwolle met nog een kwartier te spelen op 2-1.

De achterstand dwong ADO uit de schulp te kruipen en aanvallend te wisselen. Dat werkte echter averechts, want kansen kwamen er nauwelijks en bij een vrije trap tegen sloeg Zwolle genadeloos toe. Clement zette een sprint in en kreeg net als bij de 2-1 de bal keurig mee van Gustavo Hamer. Voor Clement was het een koud kunstje om af te ronden, de middenvelder liet dat niet na: 3-1. Daarmee was het duel beslist en nam Zwolle afstand van de onderste ploegen. ADO blijft onder de streep bivakkeren en staat nog een zwaar seizoen te wachten.

Opstellingen en beoordelingen*:
PEC Zwolle: Xavier Mous 5, Sai van Wermeskerken - (13. Destan Bajselmani 6), Daryl Lachman 5, Yuta Nakayama 6, Kenneth Paal 4.5, Gustavo Hamer 7, Mustafa Saymak 6.5, Pèlle Clement 6.5, Vito van Crooy 5, Reza Ghoochannejhad 6 (90. Sam Kersten -), Iliass Bel Hassani 6.5 (77. Dennis Johnsen -).

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 5, Milan van Ewijk 5, Tommie Beugelsdijk 5.5, Shaquille Pinas 5.5, Aaron Meijers 5, Lex Immers 5 (80. Thom Haye -), Dion Malone 5,5 Danny Bakker 5 (77. Tomas Necid -), Crysencio Summerville 5.5, Michiel Kramer 5, John Goossens 5 (64. Bilal Ould-Chikh 4,5).

Man of the match: Gustavo Hamer
*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019