Koeman heeft Barça-clausule staan in zijn contract bij KNVB

Koeman heeft Barça-clausule staan in zijn contract bij KNVB

20 oktober 2019 – Bondscoach Ronald Koeman kán na EURO 2020 overstappen naar FC Barcelona, mocht die kans zich voordoen. Hoewel de coach bij zijn aanstelling tot 2022 tekende en aangaf niet voortijdig te willen vertrekken, heeft hij in zijn contract wel een clausule opgenomen waarin staat dat hij naar Catalonië mag vertrekken. Dat heeft Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal bij de KNVB, bevestigd.Tijdens een uitzending van Goedemorgen Eredivisie werd Hoogma gevraagd naar de situatie van Koeman, die sterk in verband wordt gebracht met het vertrek naar FC Barcelona na dit seizoen als Ernesto Valverde - zoals het momenteel lijkt - vertrekt. "Ik hoop nog lang met hem (Koeman, red.) samen te kunnen werken", zei Hoogma, die tegelijk met Koeman werd aangesteld in Zeist.

Maar áls FC Barcelona zich meldt voor het evaluatiemoment, gepland na het EK van 2020, mag de bondscoach vertrekken. "Daar zijn afspraken over gemaakt", aldus Hoogma, die daarna bevestigde dat door Koeman een contractuele clausule is opgenomen voor de Catalaanse topclub en alleen voor die club.

"Maar nogmaals, ik hoop dat we tot het WK in Qatar samen blijven werken." Mochten de Catalanen zich wel melden bij de KNVB, moeten ze wel betalen voor de diensten van de bondscoach, wiens contract nog doorloopt tot en met 2022. Hoogma: "Ronald heeft al heel lang te kennen gegeven ooit bij FC Barcelona te willen trainen. Het succes bij het Nederlands team helpt iedereen, maar zal ook hem daarbij helpen."

Het is een publiek geheim dat Koeman ooit nog eens trainer wil zijn van FC Barcelona, maar sinds zijn aanstelling bij het Nederlands elftal wil hij publiekelijk vrijwel nooit praten over de geruchten die in Catalonië al langer de ronde doen. Hij wilde het in mei van dit jaar in elk geval niet uitsluiten dat hij zou vertrekken, mocht er concrete interesse komen vanuit Catalonië.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019