Bologna boos over ongelukkige handsbal van De Ligt

Bologna boos over ongelukkige handsbal van De Ligt

20 oktober 2019 – Matthijs de Ligt ontsnapte zaterdagavond aan een nieuwe tegenslag: de Nederlander kreeg in de slotfase een bal tegen zijn arm in het zestienmetergebied, maar dat leverde de uitploeg geen penalty op, waarmee de gelijkmaker van Bologna uitbleef. "De VAR had de scheidsrechter op z'n minst zelf kunnen laten kijken", vond Bologna-assistent Emilio De Leo.In de Italiaanse media ging hij in op de handsbal van De Ligt. "Volgens mij heeft hij zijn arm sowieso breed, los van de onhandige actie van De Ligt", zei De Leo. "We hadden het op prijs gesteld als de scheidsrechter in elk geval zelf de beelden was gaan bekijken." Dat deed hij niet, waardoor er geen strafschop werd gegeven.

De Italiaanse media zijn verdeeld over de ongelukkige actie van de Nederlandse verdediger, maar het feit dat de bal via zijn lichaam tegen zijn hand kwam, overheerst. Om die reden vinden de meeste media het geen handsbal, alleen Corriere dello Sport vond dat de arbiter wel had moeten ingrijpen. In de slotfase ontsnapte Juventus ook nog na twee grote kansen voor Bologna, waarbij één Gianluigi Buffon moest ingrijpen.

Trainer Maurizio Sarri loofde de ervaren doelman, maar temperde de grote kans voor Bologna ook. "Want er stond een aantal spelers buitenspel, dus een doelpunt had toch niet geteld", aldus de Italiaan. "We speelden een goede wedstrijd, maar we hadden een paar fouten waaraan we moeten werken."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020