De Jong blinkt uit bij Barcelona en looft voorste trio

De Jong blinkt uit bij Barcelona en looft voorste trio

20 oktober 2019 – Frenkie de Jong was een van de grote spelers zaterdag namens FC Barcelona, maar heeft zelf vooral genoten van Antoine Griezmann, Lionel Messi als Luis Suárez. Het voorste trio van de Catalanen scoorde tegen SD Eibar en liet zich met drie treffers gelden. "Ze horen tot de beste spelers van de wereld. Ik denk dat zulke goede spelers elkaar altijd vinden en dus goed samen kunnen spelen."Dat zei De Jong, die werd gekozen tot Man-of-the-Match en opnieuw veel indruk maakte en zelfs applaus kreeg van de thuissuporters, over de voorste linie van Barça tegenover de Spaanse media. Zelf vond hij het optreden van de ploeg niet groots. "Maar het was wel voldoende, we hebben gewonnen", zei de middenvelder, die ditmaal stond opgesteld aan de rechterkant van het middenveld.

"Wat mijn favoriete plek in het elftal is? Het maakt mij niet uit. Als ik ergens op het middenveld sta, ben ik al tevreden. Het is aan de coach om dat te bepalen", zei De Jong, die in de Spaanse media veel lof kreeg voor zijn optreden. AS sprak van een masterclass van De Jong, terwijl Marca hem nu al onmisbaar noemen voor de Catalanen. El Mundo Deportivo schreef dat de Nederlander een weergaloze wedstrijd afleverde.

Valverde looft De Jong
Trainer Ernesto Valverde was ook blij met het optreden van De Jong, die volgens hem zichzelf al goed in het team heeft gespeeld. "En volgens mij hebben we zijn beste spel nog niet eens gezien", loofde de oefenmeester. "Frenkie voegt veel toe aan ons spel."

Over het duel met Eibar: "De spelers hebben karakter getoond door dit type wedstrijd te winnen. Vooraf wisten we dat het moeilijk zou worden, maar we zijn er goed mee omgegaan", aldus Valverde.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020

  2. woensdag 2 december 2020