Blind eerlijk na blamage: "Slechtste wedstrijd in laatste twee jaar"

Blind eerlijk na blamage: "Slechtste wedstrijd in laatste twee jaar"

20 oktober 2019 – Daley Blind was zeer kritisch op het optreden van Ajax zaterdagavond in Waalwijk. De verdediger vond dat de Amsterdammers de slechtste wedstrijd in de afgelopen twee jaar speelde, al won het uiteindelijk wél van de laagvlieger in de Eredivisie: 1-2. "We zijn echt heel goed weggekomen", besefte de achterhoedespeler.Dat zei hij tegenover FOX Sports na de moeizame zege. "Dit was denk ik onze slechtste wedstrijd in de laatste twee jaar", aldus Blind, die zag dat RKC voor de enigszins gelukkige 1-1 al veel mogelijkheden had gekregen. "We zijn heel goed weggekomen, laat dat duidelijk zijn. Maar dit soort wedstrijden zitten er soms ook tussen bij een kampioenschap."

Omdat concurrent PSV verloor bij FC Utrecht, werd het toch nog een mooie avond voor Ajax, dat wel lering moet trekken uit duel, vindt Blind. "RKC speelde vaak de lange bal en ging vanuit daar voetballen. Daar hadden wij niet het juiste antwoord op, we pakten geen enkele keer de tweede bal. Het moet beter", aldus Blind, die zag dat Darren Maatsen in de slotfase dé kans op de gelijkmaker miste.

Voor het duel met Chelsea moet het veldspel beter, weet de Ajacied. "We hebben een beetje zand in de ogen van Chelsea gestrooid", grapte Blind. "Dan hebben we ons missie volbracht, vandaag."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 23 november 2020

  2. zondag 22 november 2020