Viergever snapte rode kaart: "Ik stap uit en raak zijn been"

Viergever snapte rode kaart: "Ik stap uit en raak zijn been"

20 oktober 2019 – Nick Viergever werd zaterdagavond met een directe rode kaart van het veld gestuurd namens PSV tegen FC Utrecht (3-0 nederlaag). De verdediger kon na het duel begrip opbrengen voor de beslissing van arbiter Danny Makkelie, die tot stand kwam na ingrijpen van de VAR. "Als de scheidsrechter gaat kijken, is de kans groot dat hij ook rood geeft."Dat zei Viergever tegenover de NOS over zijn rode kaart. "Als je de beelden terugkijken, is het rood. Ik stap uit en raak zijn baan, niet hard en op echte volle snelheid. Maar wel vol op z'n enkel", beschrijft Viergever, die sowieso een vervelende avond had en ook op ongelukkige wijze betrokken was bij het openingsdoelpunt.

"Dat zijn frustrerende dingen. Elke rode kaart, is een domme rode kaart. Je wilt winnen, maar het was niet goed genoeg", aldus Viergever, die ook wist dat het gespeeld was toen hij van het veld werd gestuurd. "Na de rode kaart is het duel over."

'Excuses aangeboden'
'Slachtoffer' Bart Ramselaar kreeg na het duel zijn excuses aangeboden van Viergever. "Dat kan gebeuren natuurlijk. Het is wel een rode kaart natuurlijk, dat lijkt me duidelijk. Hij heeft zijn excuses aangeboden en dat is goed zo", vond de middenvelder van FC Utrecht tegenover FOX Sports. "Ik was er door en hij was best wel hoog, z'n been ging de lucht in."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019