FC Groningen
0 – 0
Willem II
Feyenoord
0 – 0
FC Utrecht

Uiterst effectief Vitesse rekent eenvoudig af met VVV-Venlo

Uiterst effectief Vitesse rekent eenvoudig af met VVV-Venlo

19 oktober 2019 – Een zeer effectief Vitesse heeft, zonder eigenlijk een moment te imponeren, simpel gewonnen op bezoek bij VVV-Venlo. De thuisploeg was langere tijd de bovenliggende partij, maar de gasten uit Arnhem stonden na vier schoten op doel op een 0-4 voorsprong. Daarna was het eigenlijk geen moment spannend meer in Venlo.Vitesse draait dit seizoen goed mee in de top van de Eredivisie, maar op bezoek bij VVV was het de thuisploeg dat het spel maakte. Vleugelaanvaller John Yeboah draaide de Vitesse-verdedigers al in de beginfase een aantal keer dol. Uit een van die acties kwam hij gevaarlijk voor het doel van keeper Remko Pasveer, maar de jeugdinternational van Duitsland schoot net voorlangs.

Vitesse leunde achterover en liet het balbezit aan VVV. Het was de ploeg van trainer Robert Maaskant dat ook een aantal keer dicht bij de openingstreffer kwam via Danny Post en Haji Wright, maar de thuisploeg had het vizier op scherp staan. Aan de andere kant was het de uitploeg dat juist wel erg efficiënt met de geboden kansen omsprong. Bryan Linssen sloeg in korte tijd twee keer toe en zette Vitesse tegen de verhoudingen in op een 0-2 voorsprong. Twee keer kreeg hij de bal vrij voor VVV-keeper Thorsten Kirschbaum voor zijn voeten, twee keer maakte hij geen fout. Toen Riechedly Bazoer vlak voor rust van afstand ook nog de 0-3 maakte, leek het duel beslist.

In de tweede helft gingen beide ploegen verder met waar ze in de eerste helft gebleven waren. Vitesse zakte in en liet VVV de bal. De thuisploeg kwam een tot een aantal mogelijkheden, maar niet geheel verrassend was de eerstvolgende kans aan de andere kant van het veld raak. Nils Röseler kopte eerst nog in vrijstaande positie ver naast, waarna Pasveer Nouha Dicko in de diepte wegstuurde. De Vitesse-speler nam de bal met wat geluk mee en rondde oog in oog met Kirschbaum koeltjes af.

Na deze treffer was het uitzitten van de wedstrijd begonnen. Vitesse hoefde niet zo nodig meer en spaarde de krachten, VVV leek zich neer te leggen bij de nederlaag. Twintig minuten lang gebeurde er vrijwel niets meer. Nog wel het vermelden waard was de gele prent voor Lee Cattermole, die daarmee de 125e gele kaart in zijn carrière pakte, maar het was Vitesse dat de zonder moeite de drie punten pakte in Venlo.

Opstellingen en beoordelingen*:
VVV-Venlo:
Thorsten Kirschbaum 5,5; Tobias Pachonik 5,5, Nils Röseler 5,5, Steffen Schäfer 5, Roel Janssen 5,5; Danny Post 5,5, Richard Neudecker 6 (Jonathan Opoku -), Lee Cattermole 6,5; John Yeboah 6,5, Haji Wright 4,5 (Jerome Sinclair 6), Peter van Ooijen 6,5 (Elia Soriano 6)

Vitesse: Remko Pasveer 7; Eli Dasa 6,5, Danilho Doekhi 6, Armando Obispo 6,5, Max Clark 7; Navarone Foor 7, Riechedly Bazoer 7, Matus Bero 6,5 (Patrick Vroegh-), Nouha Dicko 8 (Jay-Roy Grot 6); Tim Matavz 6 (Thomas Buitink -), Bryan Linssen 8

Man of the Match: Bryan Linssen

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020